torstai 1. kesäkuuta 2017

Lentäminen taaperon kanssa

Kirjoittelin esikoisemme ollessa pieni vauva lentämisestä vauvan kanssa (löytyy täältä), jolloin kerroin myös tarkemmin matkatavaroista ja käytännöistä lentokentällä. Nyt tytön ollessa isompi, ajattelin kirjoitella taaperon kanssa lentämisestä. Meillä kun on takana aika montakin lentoa sekä vauvan että taaperon kanssa ;) Viimeisimmät lennot toissaviikon lomamatkalta Kreetalta, sekä useampia (en edes muista montako) Saksa-Suomi välisiä lentoja.

Mielestäni lentäminen vauvan kanssa oli paljon helpompaa kuin nyt taaperon kanssa! Vauvaa pystyi imettämään nousussa ja laskussa (toki tämä onnistuu myös, jos imettää vielä taaperoa), ja ainakin meidän tyttö nukahti helpommin rinnalle, joten osa lennosta meni usein nukkuessa. Lisäksi, kun vauva ei vielä liiku, viihtyy hän helpommin sylissä ja paikallaan. Meidän taaperohan on oppinut jonkin aikaa sitten kävelemään eikä viihdy kovinkaan pitkiä aikoja paikallaan, joten lennolla saa käyttää kaikki viihdytyskeinot ettei tyttö pitkästy ja pysyy edes hetken aloillaan. Suosittelen siis varaamaan taaperolle mukaan viihdykkeiksi leluja ja mahdollisesti ohjelmia tabletille (jos taapero on tarpeeksi iso kiinnostuakseen niistä), sekä tarpeeksi syötävää lennon ajalle. En ole varma onko tytöllä alkanut nousu ja lasku tuntua jo korvissa, mutta annan hänelle aina nousussa ja laskussa jotain juotavaa, yleensä smoothien tai vettä. Näin tyttö jaksaa myös hetken paremmin paikoillaan turvavyövalon palaessa.

Me olemme yleensä varanneet tytölle oman paikan, jolloin meillä on ollut käytössä oma penkkirivi kolmella paikalla. Kreikan matkalle emme varanneet tytölle omaa paikkaa, mutta meillä kävi hyvä tuuri eikä kummallakaan lennolla viereemme tullut ketään istumaan, joten saimme hänelle oman paikan silti. Mielestäni tuo oma paikka helpottaa huomattavasti! Taapero pystyy leikkimään omalla paikallaan ja hänet saa siihen paremmin nukkumaan. Yleensä meidän tyttö ei suostu ollenkaan nukkumaan lennoilla, mutta Kreikan lennoilla hän ihmeellisesti nukahti sekä meno- että paluulennolla, joten oli myös parempi, kuin saimme hänet nukkumaan omalle paikalle keskeemme. 

Meidän lentomatkat ovat tähän mennessä kaikki olleet kahden-kolmen tunnin lentoja, joten pidemmistä lentomatkoista meillä ei vielä ole kokemusta. Pidemmälle lennolle lähtisin mieluiten nukkuma-aikaan, ehkä illalla, jos taaperon saisi lennon aikana nukkumaan vähän pidemmän aikaa, tai ainakin niin, että taaperon saisi nukkumaan edes päiväunet lennon aikana.


Kaikki lennot on meillä kokonaisuudessaan sujuneet hyvin, vaikka aina välillä pieniä kiukkukohtauksiakin on saattanut tulla. Silti emme ole ainakaan huomanneet vihaisia katseita kanssamatkustajilta. Meillä parhaimpina viihdykkeinä lennoilla ovat toimineet eväät (syömiseen saa aikaa kulumaan ja tytön pysymään paikoillaan), äitin ja isin kännykät ja tabletit (niillä on kiva leikkiä ;)) sekä kaikki lentolappuset ja lehdet, jotka löytyvät penkin selkänojasta. Me olemme vielä saaneet tytön pysymään penkissä paikallaan näillä viihdykkeillä, mutta tylsyyden yllättäessä lapset pääsevät kyllä kulkemaan keskikäytävää edes takas (ainakin näin olen usealla lennolla nähnyt lasten tekevän). Kaikilla lennoillamme on lapsiin kyllä suhtauduttu hyvin niin lentohenkilökunnan kuin kanssamatkustajienkin osalta, ja useimmat varmasti ymmärtävät lasten kiukkukohtaukset ja tylsistymisen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti