torstai 27. huhtikuuta 2017

Lapsimessut

Palasimme reilun viikon Suomilomalta takaisin Saksaan sunnuntaina. Meillä oli tosi kiva viikko Suomessa ja suunniteltua ohjelmaa riitti kyllä lähes jokaiselle päivälle. Viime perjantaina ohjelmaan kuului Lapsimessut. En ole koskaan aiemmin käynyt Lapsimessuilla, viime vuonnahan olimme Lapsimessujen aikaan jo täällä Saksassa ja kaksi vuotta sitten en vielä tiennyt tulevasta raskaudesta ja vauvasta mitään. Tänä vuonna lomailimme siis juuri oikeaan aikaan Helsingissä, joten halusin ehdottomasti käydä messuilla! 

Me suuntasimme messuille siis perjantaina, koska arvelin sen olevan rauhallisin päivä. Mielestäni tuolloin messuilla oli kyllä ihan hyvin tilaa liikkua vaunujenkin kanssa (ja niitä kyllä riittikin!). Meillä oli mukana matkarattaat, joilla mahtui kyllä hyvin kaikkialle ja onneksi olikin, koska pikkuinen väsähti lopuksi ja otti vaunuissa päiskyt. 

Messuilta löytyi kyllä kaikkea; oli paljon erilaista puuhailtavaa lapsille ja paljon osteltavaa vanhemmille. Messuilta löytyi mm. vaunuparkki, vaipanvaihtovarikko, imetysalueet, leikkialueet pienemmille lapsille jne. Kaikki oli kyllä mielestäni otettu hyvin huomioon. Lapsille löytyi myös leiväntekopisteet, kun nälkä iski, ja paljon erilaisia maistiaisia. Mekin kävimme tytölle tekemässä välipalaksi eväsleivän :)
Messuilla olisi kyllä hyvin saanut kulumaan vaikka kuinka pitkän ajan, me vietimme siellä noin puolikkaan päivän. Onneksi mies lähti mielellään mukaan, joten hän leikki tytön kanssa sen aikaa, kun minä kävin ostelemassa tytölle ja vauvalle vaatteita. Löysin ihan hyviä tarjouksiakin, esimerkiksi Pomp de Luxilta paitoja ja housuja 5€ hintaan ja Blaalta jumppiksen vauvalle ja mekon tytölle hyvään alehintaan. 

Messuille voisi jopa suunnata parinakin päivänä, toisena päivänä ostoksille (ehkä jopa mieluummin ilman lapsia) ja toisena päivänä lasten kanssa puuhailemaan. Kaverini oli taaperopoikansa kanssa meidän mukana messuilla, ja poika oli kyllä innoissaan leikkimässä eri pisteillä eikä kaverini hirveästi päässyt keskittymään ostoksiin. En varmasti itsekään olisi yhtä hyvin päässyt kiertelemään, jos olisin ollut yksin tytön kanssa. 

Toivottavasti pääsemme ensi vuonnakin messuille! Ensi kerralla sitten vauvan ja taaperon kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti