tiistai 28. helmikuuta 2017

Taaperon ruokailu

Meidän tytön lempparijuttuihin kuuluu ehdottomasti syöminen! Jos hän näkee jonkun istuvan ruokapöydässä tai syömässä jossain jotain, ryntää hän hirmuvauhtia luokse ja hänen on saatava myös maistaa. Tyttö suostuukin oikeastaan kaikkea ruokaa edes maistamaan, suurin osa hänelle maistuukin hyvin, mutta toki on myös ruokia joista hän ei pidä. Esimerkiksi kala ja kana eivät kuulu tytön lempiruokiin ja yksinään ne eivät juuri maistu, mutta esimerkiksi munakkaassa olen saanut kalankin maistumaan ;) Tytön ehdottomia lemppariruokia ovat tällä hetkellä puuro, letut, hedelmät (erityisesti banaani), keitetty kananmuna, lasagne, jogurtit ja smoothiet, ja melkeinpä juuri tässä järjestyksessä. 

Tyttö syö pääasiassa samaa ruokaa meidän kanssa. Hän ei vielä itse suostu syömään lusikalla tai haarukalla, olen kyllä yrittänyt opettaa ja saada häntä pitämään lusikkaa kädessään, mutta hän antaa aina lusikan takaisin (syötä sinä! :D). Joten pääasiassa tyttöä syötetään tai hän syö itse sormiruokaillen. Esimerkiksi juuri puuro ja jogurtit aina syötetään, mutta useimmat pääruoat ja välipalat onnistutaan syömään sormiruokaillen. 

Tyttö syö päivittäin noin 5-6 kertaa. Ruokajuomana meillä on aina vettä. Aamuisin syödään noin yhdeksän aikaan aina puuroa (johon on sekoitettu hedelmäsosetta) sekä leipää. Lounas syödään ennen päiväunia puolen päivän aikaan, jolloin syödään milloin mitäkin pääruokaa, esimerkiksi tänään tein porkkanalettuja. Päiväunien jälkeen syödään kahden-kolmen aikaan välipalaa, yleensä hedelmää, jogurttia tai muuta pientä syötävää kuten mozzarellapalloja, leipää, tomaattia, kurkkua jne. Illallinen syödään yleensä viiden-kuuden aikaan, ja tuolloinkin on tarjolla aina milloin mitäkin pääruokaa on tehty. Esimerkkiruokina meillä syödään usein kasvissosekeittoa, lasagnea, makaroonilaatikkoa, pastaa, uunilohta jne. Iltapalana syödään useimmiten hedelmiä noin seitsemän aikaan, ja vielä juuri ennen nukkumaan menoa puoli kahdeksan-kahdeksan aikaan tyttö juo iltavellin/maidon. Tälläinen ruokailurytmi meillä on siis pääasiassa arkisin. 
Viikonloppuisin olemme enemmän menossa, joten viikonloppuisin ruokailuajatkin ja ruoat hieman vaihtelevat. Kun olemme liikeessä, välipaloina syödään enemmän smoothieita, jogurtteja ja hedelmiä, ja pääruokina lettuja tai keittoja, joita on helppo lämmittää mukaan. Vielä emme ole ravintoloissa oikein löytäneet tytölle omaa syötävää, toki hän on pieniä maisteluannoksia meidän ruokia syönyt.  Olen kirjoitellut aiemmin vauvan ruokailusta täällä ja sormiruokailusta täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti