tiistai 21. helmikuuta 2017

Taaperon nukkumisesta

Olen useinkin tainnut mainita, että meidän tyttö oli pienestä saakka kovin huono nukkumaan öisin. Olen kirjoitellut vauvan nukkumisesta mm. täällä. Eli meillä meni kyllä useampi kuukausi tytön syntymän jälkeen heräillen usein ja kunnon unista haaveiltiin pitkään ;) Välillä oli toki parempia kausia ja välillä huonompia unien suhteen, mutta pääsääntöisesti heräiltiin usein. 


Muutamaankin otteeseen kokeilin pientä unikoulua tytölle, mutta ensimmäisellä kerralla kokeilu piti lopettaa sairastumisen takia. Toisella kerralla taisin aloittaa unikoulun joulukuussa, jonka jälkeen meillä on kyllä alettu nukkua paljon paremmin. Meidän tyttö ei tosin ole koskaan ollut yksin nukahtavaa tyyppiä, joten meillä ei unikoulu siihen toiminut. Jos tyttö jää yksin, hän nousee sängyn laitaa vasten seisomaan ja huutaa niin pitkään, että joku tulee huoneeseen takaisin. Mutta sänkyyn hän kyllä suostuu nukahtamaan, kunhan joku vain istuu vieressä, eikä tyttö jää yksin. Mutta mielestäni unikoulu toimi parempiin yöuniin. Kun vielä imetin tyttöä aamuöisin, tyttö nukkui noin 12-13 tunnin mittaiset yöunet (josta osan meidän keskessämme). Imetys loppui meillä kokonaan viikko-pari sitten, ja nyt viimeisen noin viikon ajan tyttö on herännyt aamuisin tunnin-pari aiemmin, mutta edelleenkin yöunet ovat reilun 11 tunnin mittaiset. Ja nykyään tyttö nukkuu koko yön omassa sängyssään! Välillä herätään kerran, välillä kahdesti ja joskus useamminkin, mutta pääsääntöisesti yöt nukutaan pikaisista heräämisistä huolimatta hyvin. Usein herätessään tyttö rauhoittuu takaisin sänkyynsä, kun häntä käy vähän silittämässä tai nostaa hetkeksi syliin.


Parempiin yöuniin meillä mielestäni auttoi siis omaan huoneeseen siirto, unikoulu ja llisen imetyksen lopetus. Myös päivän päikkäreillä on merkitystä, ja tyttö nukahtaa paljon paremmin ja nukkuu alkuyön paremmin, jos hän ei ole nukkunut liian myöhäisiä päikkäreitä. 

Meillä onkin käynyt niin, että huonosti nukkuvasta vauvasta on tullut hyvin nukkuva taapero :) Toivottavasti tämä jatkuu pitkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti