sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Karnevaali tunnelmia

Saksassa vietetään parhaillaan karnevaaliaikaa (=Fasching täälläpäin). Itse en itseasiassa vielä edes helmikuun alussa tiennyt, että täällä semmoista vietetään, mutta se selvisi itselle kun kaverini kyseli, että vietetäänkö Suomessakin karnevaalia. Sen jälkeen huomasinkin kaikkialla karnevaalimainontaa ja kaupoissa naamiaisasuja. Tutustuinkin hieman karnevaaliaikaan ja mitä se pitää sisällään. Virallisesti karnevaaliaika alkaa ilmeisesti jo 11.11., mutta suurin juhlinta tapahtuu helmikuun lopulla vajaan viikon kestävänä juhlintajaksona. Karnevaaliaika huipentuukin ensi viikon alkuun maanantaina Rosenmontagiin, jota vietetään aina 48 päivää ennen pääsiäissunnuntaita.

Tunnetuimmat ja isoimmat karnevaalikulkueet järjestetään Mainzissa, Kölnissä ja Düsseldorfissa. Mutta pienempiä paraateja järjestetään kyllä ympäri Saksaa. Me huomasimme lehdestä tänään aamulla, että lähistöllämme Bad Wimpfenissä järjestetään tänään karnevaaliparaati, joten päätimme käydä katsomassa paraatia. Ihmiset olivat pukeutuneet naamiaisasuihin ja musiikki pauhasi. Paraatikulkue koostui mitä erilaisemmista ajoneuvoista ja naamiaisasuihin pukeutuneista ryhmistä, jotka heittelivät makeisia yleisölle. Vähän niin kuin Suomen vappu ja penkkarit yhdistettynä ;) Seurasimme kulkuetta reilun tunnin ajan, ja se tuntui jatkuvan vielä pitkään senkin jälkeen. Käväisimme tänään myös Heilbronnin keskustassa, jossa on järjestetty karnevaaliaikaan pienet markkinat. Ensi viikko on myös täällä lomaviikko, vähän niin kuin hiihtolomaviikko Suomessa, täällä se taitaa vaan ajoittua karnevaalien aikaan. 


Tänään oli kyllä tosi kiva ilma paraatipäivälle, ja huomisellekin on luvattu 15 astetta :) Taidetaan tytön kanssa käydä katsastamassa mitä täältä löytyy Rosenmontagina. Ilmeisesti täällä meidänkin kaupunginosassa järjestetään jotain tapahtumaa huomenna. 

Kivaa uutta viikkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti