maanantai 6. helmikuuta 2017

12 kuukautta

Reilu vuosi sitten meistä tuli ihanan pikkuruisen tytön vanhemmat! Ensimmäisiä synttäreitä juhlittiin tammikuun loppupuolella. Aika on kyllä mennyt toisaalta todella nopeaa ja toisaalta tuntuu, että pikkuisen syntymästä on kulunut jo tosi pitkä aika. 
 
 
Tyttö ei vielä ole oppinut kävelemään vaan vielä konttailaan hirveää vauhtia ympäriinsä. Tukea vasten tyttö nousee jo nopeasti seisomaan ja tukea vasten osataan myös kävellä. Pieniä hetkiä hän seisoo myös ilman tukea paikallaan. Saa nähdä kauanko menee, kun aletaan kunnolla kävellä :) 
 
Ruoka maistuu tällä hetkellä todella hyvin! Aamupuuro on lemppari ja tyttö vetääkin isomman puuroannoksen kuin äiti. Lempiruokia on tällä hetkellä myös jogurtit ja hedelmät, sekä keitetty kananmuna ja iltavelli. Oikeastaan kaikki ruoka maistuu tällä hetkellä tosi hyvin. Tyttö syö pääasiassa samaa ruokaa kuin mekin. Joskus vain reissuille otetaan mukaan purkkiruokaa, joka myöskin maistuu vielä hyvin.
 
Tyttö nukkuu päivisin yhdet tai kahdet noin tunnin päiskyt. Parhaiten päiskyt nukutaan omassa sängyssä, mutta myös vaunuihin nukahdetaan hyvin. Vaunupäiskyt tosin päättyy melkeinpä heti, kun vaunut pysähtyy, eli aina viimeistään kotiovella. 
Tyttö nukkuu öisin noin 12 tunnin yöunet muutamalla heräyksellä. Pääasiassa hän nukkuu omassa sängyssään, mutta noin 5-7 välillä imetän tytön kerran ja hän siirtyy loppuyöksi meidän väliin nukkumaan. Muuten meillä onkin imetys loppunut, tuo yön imetyskerta on ainut. 
 
 
 
Inhokkiasioihin kuuluu tällä hetkellä äidin häviäminen näkyvistä. Äiti pitää olla kokoajan näköetäisyydellä, niin kotona kuin muuallakin. Inhokkiasioihin kuuluu myös kypärät ja jotkin hatut. Ollaan huomattu, että tyttö pelkää kaikenlaisia kypäröitä ja esimerkiksi isin lippis on tosi pelottava.
 
Tällä hetkellä tytön lempijuttuihin kuuluu siis ehdottomasti syöminen! Iltakylpy on myös edelleen yksi lempiasioista :) Tyttö tykkää myös leikkiä leluillaan ja erityisesti kirjojen selaaminen itse on mukavaa sekä kirjojen lukeminen äitin tai isin kanssa. 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti