torstai 5. tammikuuta 2017

Suomi-loma

Täällä ollaan taas, takaisin Saksassa kotona. Meidän yllätykseksi tänne saapuessamme oli täälläkin maa valkoisena ja lunta on sadellut vähäsen jo parin päivän ajan, tänään on tosin ollut sitten aurinkoisempaa. Helsingissä ei koko matkamme aikana ollut lunta, paitsi sitten lähtöpäivänä alkoi lunta sadella ja nyt siellä taitaakin olla jo kunnolla lunta ja kunnon pakkaset. Savossa sen sijaan oli sitten sitäkin lumisempaa ja pikkuinenkin pääsi pulkan kyytiin ja näkemään kunnolla lunta sitten viime talven. Kun tyttö syntyi vajaa vuosi sitten, oli Helsingissä tuolloin tosi paljon lunta ja kunnon talvi, tosin ei tyttö siitä taida mitään enää muistaa ;)


Meillä oli tosi kiva Suomi-loma :) Nähtiin joulun aikaan paljon perhettä ja sukulaisia ja Helsingissäkin ehdin tapaamaan useita kavereita. Joulu meni myös tosi mukavasti, syötiin hyvin (moneen kertaan) ja nautittiin hyvästä seurasta :) Jouluaattona kävi joulupukkikin tuomassa lahjoja, tyttö ensin tarkkaili isin sylistä pukkia ja uskaltautui hetkeksi jopa pukin syliin. Lapset saivatkin paljon lahjoja ja niitä availtiin sitten loppuilta. Pikkuinen oli tosin ehkä enemmän innoissaan lahjapapereista ja nauhoista kuin itse lahjoista, mutta kyllä sieltä mieluisia lahjojakin löytyi. Tyttö sai lahjaksi mm. vaatteita, kirjoja, leikkikännyköitä ja muita leluja. 
Uusivuosi vietettiin sitten Helsingissä. Käytiin alkuillasta ennen tytön nukkumaanmenoa katsomassa raketteja. Tytöllä oltiin varattu mukaan kuulosuojaimet, eikä hän onneksi pelännyt raketteja vaan katseli niitä ihmeissään. Tyttö nukahtikin sitten jo kahdeksan maissa ja nukkui vuodenvaihteen yli, vaikka kova rakettien pauhe kuuluikin sisälle asti.  Emme ole vielä ihan normaaliin arkeen osanneet palata. Tytön rytmikin meni vähän sekaisin loman aikana ja hän on tämän viikon vielä nukkunut aamuisin kymmeneen saakka. Tosin yöllä onkin sitten heräilty normaalia enemmän, joten en valita pitkistä aamu-unista ;) No onneksi tässä onkin edessä taas pitkä viikonloppu, joten voidaan olla vielä vähän lomarytmissä. Ensi viikolla koitetaan sitten palailla arkeen, kun muskarikin ja uudet harrastukset alkavat taas :)

2 kommenttia:

  1. Ihania ja tunnnelmallisia kuvia, tulipa ikava katsellessa! Niin ne pikkuiset kasvaa kovaa kyytia. Terkkuja Saksan arkeen ja harrastuksiin!

    VastaaPoista