maanantai 12. joulukuuta 2016

Kampaajalla

Kävin tässä pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa kampaajalla Saksassa. Kokemus oli sen verran erikoinen, tai ainakin erilainen, että ajattelin kirjoittaa siitä. Suomessa käyn aina samalla kampaajalla ja jos olen joskus käynyt eri kampaajalla, niin en ole yleensä pitänyt lopputuloksesta. Niinpä pitkitin kampaajakäyntiä täällä Saksassakin melko pitkään. Lisäksi haasteena oli myös kieli, täälläpäin kun ei kovin monella tunnu olevan englanninkielentaito hallussa kovin hyvin. Onneksi pärjäsin omalla saksallani tällä kertaa :)

Täällä on ilmeisesti useilla kampaamoilla toimintatapana ottaa asiakkaat suoraan sisään, eli varauksia ei oteta. Mekin menimme tuollaiseen kampaamoon. Sinne ihmiset vain astelivat sisään penkeille odottamaan vuoroaan kysymättä mitään. Itse emme tienneet miten toimia, joten toki ensin kysyimme voimmeko tulla odottamaan ja kauanko kestää. Meitä ennen oli muutama muu asiakas. Odotellessamme kiinnitin huomioita, että yksi meitä edeltävistä asiakkaista tilasi hiustenpesun ja leikkauksen. Sen jälkeen hän itse siirtyi föönaamaan hiuksiaan sivummalle ja kampaaja otti seuraavan asiakkaan. Oman vuoron tullessa pyysin sitten erikseen pesun, leikkauksen ja föönauksen ;) Yritin kysyä, jos nuori naiskampaaja ymmärtäisi yhtään eglantia, mutta ei kuulemma. Kiinnitin myös huomioita siihen, että kukaan ei kampaamokäynnin aikana lukenut lehteä. Vieressäni istui nainen hiusvärit päässä ja hän vain istuskeli ja katseli ympärilleen koko värin vaikutusajan, ei edes kännykkäänsä ottanut esille. Föönaukseen ilmeisesti kuului lisäksi hiusten suoristus tai kiharrus, en tosin ole ihan varma maksoinko tästä lisähintaa ;) Kuitille oli sitten eritelty pesu ja leikkaus yhtenä osana ja kuivaus toisena, eli taitaa olla ihan normaalia tilata vain pesu ja leikkaus. Itse olin ihan tyytyväinen lopputulokseen ja hintakin oli melko edullinen verrattuna Suomeen. En tosin tällä kertaa uskaltanut vielä värjätä ollenkaan ;)

Olen aikaisemminkin kirjoitellut havainnoista Saksasta ja eroista verrattuna Suomeen. Osa I löytyy täältä ja osa II täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti