keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Kahdeksan kuukautta Saksassa

Olemme asuneet Saksassa nyt noin kahdeksan kuukauden ajan. Muutimme tänne viime keväänä miehen töiden perässä. Olen itse asunut aiemmin useampaankin otteeseen ulkomailla, mutta tämä kerta on ollut aivan erilainen, koska muutimme yhdessä perheen kanssa ja olen nyt itse kotona vauvan kanssa.

Miten olemme sitten viihtyneet täällä?
No, vaihtelevasti ;) Välillä tuntuu aina siltä, että palattaisiinpa jo takaisin Suomeen ja välillä täällä viihtyy ihan hyvin. Toki eniten harmittaa, että kaikki läheiset ovat kaukana Suomessa, mutta onneksi täältä ei niin pitkä lentomatka ole Suomeen. Mutta tosiaan nyt viihdytään varmasti paremmin kuin alussa, kun olemme tutustuneet uusiin ihmisiin ja keksineet puuhailtavaakin :)

Mitkä asiat ovat yllättäneet?
- Miten vähän täällä osataan/halutaan puhua englantia. Saksan kielen taito on melko ehtodon täällä asuessa ja monia asioita ei saisi hoidettua pelkällä englannilla. 
- Ihmisiin on melko hankala tutustua. Uskon, että johtuu myös suureksi osaksi siitä, että itse en vielä kovin hyvin saksaa puhu. 
- Työpäivien pituus, miehen siis. On ihan normaali työpäivä, jos mies tulee kotiin seitsemän aikaan illalla.  

Täällä asumisen positiiviset puolet
- Hintataso; ainakin elintarvikkeet, kosmetiikka ja ulkona syöminen on täällä paljon halvempaa kuin Suomessa!
- Ilmasto; täällä on lämpimämpää kuin Suomessa. Toki nyt talvella kyllä kaipaisi lunta, mutta yleisesti ottaen pidän enemmän tästä lämpimämmästä ilmasta täällä.
- Matkustelu ja välimatkat; täältä on hyvät yhteydet kaikkiin suuntiin ja autolla pääsee matkaamaan hyvin ympäri Saksaa ja lähimaihin. 
- Ihmiset; vaikka tuntuu että ihmisiin on ollut vaikea tutustua, niin silti täällä ollaan paljon sosiaalisempia kuin Suomessa. Kadulla moikkaillaan tuntemattomiakin ja ihan hyvin voidaan tulla juttelemaankin. Varsinkin kun liikun vauvan kanssa, niin lähes joka päivä joku kyllä tulee ihastelemaan vauvaa :)
Kuvituksena kuvia kotikaupungistamme Heilbronnista viimeisen kahdeksan kuukauden ajalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti