lauantai 22. lokakuuta 2016

Heilbronn

En olekaan aiemmin kirjoitellut Saksan kotikaupungistamme Heilbronnista. Heilbronn on Saksan mittakaavassa melko pieni kaupunki, asukkaita täällä on noin 120000. Kaupunki tunnetaan erityisesti viiniteollisuudesta. Kaupunki sijaitsee Neckar-joen varrella. Täältä on hyvät etäisyydet joka puolelle, kun autolla pääsee hyvin matkustamaan Saksan sisällä ja Ranska, Sveitsi, Itävalta ja Tshekki sijaitsevat automatkan päässä.

Meidät kutsuttiin syyskuussa muiden uusien Heilbronnilaisten kanssa tervetulotilaisuuteen. Päätimme osallistua tilaisuuteen ja yllättäen mukana olikin melko paljon uusia Heilbronnilaisia. Ensiksi kaupungin pormestari piti auditoriossa esitelmän ja sen jälkeen lähdettiin noin tunnin kestävälle jokiristeilylle. 
Itse toki mieluummin asuisin ehkä jossain suuremmassa kaupungissa Saksassa, mutta miehen töiden takia asumme juuri täällä. Kaupungissa ei sinällään ole mitään vikaa, täällä on vain mielestäni melko vaikea tutustua ihmisiin osaamatta kieltä kovin hyvin, koska ihmiset ovat usein melko arkoja puhumaan englantia. Harrastuksissa olemme kuitenkin osittain pärjänneet pelkällä saksalla, mutta onneksi myös jotkut ohjaajat ja muut vanhemmat ovat uskaltautuneet puhumaan myös englantia kanssani. Vaikka saksaa melko hyvin ymmärränkin, niin saksan puhuminen ei minulta vielä niin hyvin suju, joten on kivempi välillä päästä puhumaankin vähän enemmän ;)  

Mistä pidän Heilbronnissa on hyvät kävely- ja lenkkeilymaastot, viinikukkulat, kätevän kokoinen kaupunki ja liikkumaan pääsee hyvin vaikka pelkästään kävellen, useat kivat ravintolat ja kauppojakin löytyy ihan kivasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti