torstai 6. lokakuuta 2016

Harrastukset vauvan kanssa

Kun muutimme tänne Saksaan parikuukautisen vauvan kanssa, aloin heti etsiä meille tytön kanssa tekemistä päiviksi. Mieheni tekee melko pitkää työpäivää eikä meillä ole täällä tuttuja, joten halusin löytää meille harrastuksia, joissa tyttökin saisi tavata muita lapsia ja itsekin pääsisin tapaamaan muita äitejä (ja isiä).
Olisin halunnut alkaa harrastamaan tytön kanssa äiti-vauvajumppaa ja löysinkin yhden sopivan kaupungistamme, mutta en saanut lupaa osallistua, koska en ollut käynyt Rückbildung-kurssia (=jonkinlainen kuntoutuskurssi synnyttäneille täällä Saksassa. Täällä ollaan aika tarkkoja kaikestallaisesta!). Onneksi löysin kuitenkin kaupungistamme työväenopiston tapaisen, joka järjestää erilaisia kursseja myös lapsiperheille. Keväällä osallistuimme tytön kanssa vauvahierontaan ja nyt syksyllä meillä on meneillään muskari sekä äiti-vauva-jooga.

Pikkuinen on tykännyt erityisesti muskarista kovasti. Kotonakin kuuntelemme paljon musiikkia ja laulelemme, joten arvelinkin hänen pitävän muskarista. Tyttö on yhä enemmän kiinnostunut muista vauvoista ja lapsista, ja hän seuraileekin tarkasti muita vauvoja muskarissa. Myös joogassa päästään näkemään muita vauvoja ja viettämään aikaa muiden äitien kanssa. Äiti-vauva-joogassa otetaan vauvat huomioon ja mennään vauvojen ehdoilla, joten kyseinen jooga on vähän erilaista normaaliin jooga-kurssiin verrattuna ;)

Halusin myös, että tyttö pääsee vauvauintiin, koska hän on pienestä asti viihtynyt kylvyssä ja vedessä. Olin myös kuullut, että vauvat yleensä pitävät vauvauinnista. Näin on myös meidän pienokaisen kanssa :) Vauvauinnissa käymme yhdessä koko perheen kanssa viikonloppuisin. Osallistuimme keväällä ensimmäiseen vauvauintiin ja nyt syksyllä alkoi toinen kurssi.

 
Uskon, että Suomessakin asuessamme kävisimme ainakin muskarissa ja vauvauinnissa, joten harrastukset ovat täällä melko samanlaiset. Täällä meitä rajoittaa vähän vain kieli, emmekä voi kaikkeen ottaa osaa ilman hyvää saksankielentaitoa. Onneksi näissä harrastuksissa ei ihan kaikkea siis tarvitse ymmärtää ;) Olenkin tyytyväinen, että olemme löytäneet kivoja harrastuksia ja tekemistä päiviimme, ja että pikkuinen tykkää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti