torstai 29. syyskuuta 2016

Wilhelma-eläintarha

Viime viikonloppuna me kävimme eläintarhassa. Saksassa tuntuu olevan eläintarhojakin vähän jokaisessa suuremassa kaupungissa ja meidänkin lähistöllä oli useampikin vaihtoehto. Me valitsimme Stuttgartin Wilhelma-eläintarhan. Valinta oli ihan hyvä, mutta ajankohta ei ehkä paras mahdollinen. Sää oli viikonloppuna kovin kesäinen, joten aika moni muukin oli päättänyt lähteä eläintarhaan, ja Stuttgartissa oli lisäksi parhaillaan menossa Volksfest (=kansanjuhla, karnevaalityylinen juhla), joten ensin juutuimme ruuhkaan ja sen lisäksi etsimme vielä tunnin ajan parkkipaikkaa. Pulitimme parkista vielä parikymmentä euroa, koska ainut vapaa parkkipaikka oli jonkin uimahallin parkki, josta ulkopuoliset maksoivat suuremman parkkimaksun. No, eläinpuistoon pääsimme kuitenkin lopulta ja meillä oli ihan kiva päivä :)
Ajattelimme, että pikkuinenkin ymmärtäisi jo vähän enemmän ja haluaisi katsella isoja eläimiä. Kyllä hän ihan hienosti aina katseli eläimiä, kun niitä hänelle osoitellen näytimme, mutta enemmän tyttöä taisi kiinnostaa ympärillä juoksentelevat lapset ;) Muut ihmiset ja erityisesti pienet lapset ovat alkaneet kiinnostaa tyttöä viime aikoina yhä enemmän ja hänestä on kiinnostavaa seurata muiden toimintaa. Onneksi meitä aikuisiakin kiinnosti eläintarhan eläimet ja kiertelimme katselemassa pienempiäkin eläimiä tytön nukkuessa päiskyjä vaunuissa :) 


Me pidimme kyllä Wilhelman-eläintarhasta. Puisto oli melko iso, joten suuri ihmismääräkään ei haitannut ja kaikkia eläimiä pääsi kyllä katsomaan ihmispaljoudesta huolimatta. Me vietimme puistossa muutamia tunteja emmekä kuitenkaan ihan kaikkia eläimiä ehtineet hdä, joten puistossa oli mielestäni kyllä paljon nähtävää.
(Plussana mainitsisin vielä, että eläintarhan ravintolasta löytyi mikro, jossa pääsi itse lämmittämään vauvan ruoan. En ole vielä täällä Saksassa missään muualla ravintolassa, lastenhoitohuoneessa tai huoltoasemalla nähnyt mikroja (toisin kuin Suomessa), jossa pääsee itse lämmittämään ruoan, vaan aina olemme erikseen pyytäneet ruoan lämmittämään keittiössä (joka on kyllä yleensä onnistunut).)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti