sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Vauvan ruokailu

Pikkuinen aloitti kiinteiden syönnin neljän kuukauden ikäisenä. Nykyisen suosituksen mukaan kiinteät voi aloittaa juuri neljän kuukauden iässä, mutta viimeistään kuuden kuukauden iässä. Me menemme näissä Suomen ohjeiden mukaan, vaikkakin kiinteiden aloituksen suositusikä taitaa täällä Saksassakin olla suurinpiirtein sama. 

Ensimmäinen ateria :)

Aloiteltiin kiinteät pienillä maisteluannoksilla soseutettua perunaa, bataattia ja porkkanaa. Pikkuhiljaa lisättiin hedelmäsoseet mukaan ruokavalioon. Aluksi syötiin vain yksi ruoka aamupäivällä ja myöhemmin lisättiin toinen iltapäivään. Hieman ennen kuuden kuukauden ikää pikkuinen alkoi syödä aluksi aamupuuron ja myöhemmin vielä iltavellin. Reilun kuuden kuukauden ikäisenä lisättiin liha ja kala mukaan ruokiin. Nykyään tyttö syö viisi kiinteää ruokaa päivässä; aamupuuron, päiväruoan lihaa/kalaa ja kasviksia, välipalaksi hedelmäsoseen, iltapäiväruoan hedelmäsoseen/lihaa tai kalaa ja kasviksia, sekä iltavellin. Näiden kaikkien ruokien välillä lisäksi toki imetän vielä tyttöä. Lisäksi meillä on vielä öisin yhdestä kahteen syöttökertaa.

Ruoka maistuu matkallakin :)

Meidän tyttö on aina ollut hyvä syömään. Hän nyrpistää aluksi usein uusille mauille, mutta jo seuraava lusikallinen uppoaa yleensä paremmin tai viimeistään seuraavalla kokeilukerralla. Kaikki ruoat menee helposti alas, eikä ole mitään mitä tyttö ei olisi suostunut syömään. Tytön lemppariateria on ehdottomasti iltavelli! :) 

2 kommenttia:

  1. Ihana pikkunen kasvaa niin kovaa kyytiä, täti ei meinaa pysyä perässä täällä! Voi kun minullakin olisi noin hyvät syömisrutiinit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, itsestä tuntuu vaan, että jos söisi aina samalla kuin pikkuinen, niin olisi koko ajan syömässä :)

      Poista