maanantai 12. syyskuuta 2016

Pilatus vuori

Sveitsin matkallamme suuntasimme viimeisenä aamuna kohti Pilatus vuorta. Vuori sijaitsee Luzernin kaupungin laitamilla, matkaa ei hotelliltamme ollut kuin reilu kymmenen kilometria. Vuorelle pääsee joko köysiradalla tai hammasratasjunalla sekä myös kävellen. Me valitsimme köysiradan, joka lähtee Kriensistä. Valittavana oli kolme eri pysähdyspaikkaa, me valitsimme keskimmäisen (Fräkmüntegg). Jo gondolihisseistä maisemat olivat hienot, mutta pysähtymispaikoilla pääsi vielä paremmin ihastelemaan maisemia. 

Monet olivat lähteneet matkaan kävellen tai pyörällä. Matkalla näkyi paljon ihmisiä koko perheen voimin. Myös pysähtymispaikkojen väliltä löytyi pöytiä ja penkkejä, joihin pystyi jäämään lepäämään ja syömään eväitä. Ensimmäisellä pysähtymispaikalla oli myös iso leikkipaikka perheen pienempien iloksi. Pilatus vuorelle nouseminen sopii siis erinomaiseksi aktiviteetiksi lapsiperheille, joko ihan pienen vauvan kanssa tai isompien lasten kanssa, joko kävellen tai gondolihissillä (tai junalla). Näin tuolla paljon pieniä vauvoja kantorepuissa ja rinkoissa sekä rattaissa. Hissiin olisi mahtuneet mukaan matkarattaat, mutta meillä oli kuitenkin tyttö mukana kantorepussa. Mies innostuikin nähdessään patikointireitin ja sanoi, että kunhan tyttö vain oppii kävelemään, niin mekin alamme patikoida tällaisissa paikoissa. Veikkaan tosin, että siihen menee vielä ainakin pari vuotta ennen kuin tyttö itse jaksaa kovin pitkää matkaa kävellä ;)

2 kommenttia:

  1. Ihan mahtavia kuvia, kiva lukea täällä teidän menoista kanssa! Meillä on täällä Julien patikointiporukassa mies, jolla oli joka viikoittaisella reissulla vauva selässä, vauva viihtyi siellä kun tottui menoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne vauvat kyllä näytti hyvin viihtyvän kyydissä! Sunkin pitää alkaa kirjoittelemaan kuulumisia! :)

      Poista