sunnuntai 25. syyskuuta 2016

8 kuukautta

Meidän pikkuinen prinsessa täytti jo kahdeksan kuukautta :)  


Viimeisen kuukauden aikana tyttö on selvästi alkanut liikkua enemmän. Pikkuinen pyörii sujuvasti lattialla ympäri ja liikkuu taaksepäin, mutta eteenpäin ei vielä ryömitä. Istumaan opittiin puolen vuoden iän jälkeen. Vielä tosin tarvitaan vähän tukea istumiseen, kun helposti muksahdetaan selälleen. 

Puolen vuoden jälkeen tytön ruokavalioon otettin mukaan liha ja kala. Reilun seitsämän kuukauden ikäisenä aloiteltiin myös sormiruokailua ja pikkuhiljaa maistellaan uusia makuja itse kokeillen. Ruoka maistuu tytölle edelleenkin hyvin :) Poikkeuksena kuitenkin hedelmäsoseet, tyttö ei jostain syystä enää suostu syömään ollenkaan hedelmäsoseita. Hedelmäsose onkin vaihtunut matkoilla smoothie välipalaksi ja kotona sitten maistellaan hedelmiä sormiruokaillen. 

Seitsemän kuukauden tienoilla alkoi tytöllä kitinäkausi; hän kitisi päivisin enemmän kuin normaalisti ja nukkui yöt välillä tosi huonosti. Samaa on ollut välillä seitsämän ja kahdeksan kuukaudenkin välillä. Alas on ilmestynyt kaksi pientä hampaan alkua, jotka eivät ihan kunnolla ole vielä puhjenneet, mutta niitä varmasti kitistiin useampana yönä.

Tyttö on aina ollut melko huono nukkumaan, mutta kahdeksan kuukauden lähestyessä on alettu välillä nukkumaan pidempiä pätkiä. Meillä on enää yksi yösyöttö yössä. Ollaan myös aloiteltu vähän ennen kahdeksan kuukauden täyttymistä pientä unikoulua, jotta tyttö nukahtaisi itse sänkyyn paremmin ja nukkuisi yöt paremmin. 

 
Inhokkijuttuihin kuuluu edelleenkin naaman pyyhkiminen ja äidin häviäminen näkyvistä. Vaatteiden pukeminen ei enää ole niin inhottavaa eikä siitä kitistä enää niin paljoa kuin ennen. Yksi ärsyttävä asia on tällä hetkellä myös kainaloiden pesu. Kutittaminen ei myöskään ole kivaa.

Kivoihin juttuihin kuuluu syöttötuolissa istuminen. Erityisen hauskaa on, kun leluja saa hakata pöytään ;) Kylpeminen on vieläkin kivaa, varsinkin äidin kanssa yhdessä isossa kylpyammeessa sekä vauvauinnissa käynti on hauskaa. Vaunuissa myös viihdytään hyvin, kun saa katsella maisemia ja ihmetellä ympäristöä (tosin tietenkin syli on edelleenkin lempparipaikka ;)). Nykyään viihdytään myös autossa tosi hyvin ja autossa saa edelleenkin nukuttua parhaat päikkärit :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti