keskiviikko 17. elokuuta 2016

Lastenvaatteista

Ennen raskausaikaa en tiennyt lastenvaatteista tai merkeistä juuri mitään. Saimme tyttärellemme ennen hänen syntymäänsä paljon vaatteita käytettyinä sekä lahjaksi. Itse ostimme vain muutamia vaatteita, jotka olivat mielestämme kivannäköisiä. En tuolloin vielä ollut tutustunut sen tarkemmin eri merkkeihin tai eri merkkien laatuun. Toki materiaaleihin kiinnitin jonkin verran huomiota uusia ostaessa jo tuolloin.

Siskollani on kaksi pientä lasta ja hänen opastuksellaan olen useisiin merkkeihin tutustunut. Hän lisäsi minut useaan Facebookin lastenvaatekirppis- ja keskusteluryhmään raskausaikanani, ja aloinkin loppuraskaudesta ja tyttäreni synnyttyä kiinnostua enemmän lastenvaatteista. Nyt olenkin jo vähän hurahtanut lastenvaatteisiin. Minusta on kiva selata facebookin lastenvaatekirppisryhmiä, etsiä netistä alennustuotteita ja kierrellä lastenvaateliikkeitä. Olen oppinut eri merkeistä, laaduista ja materiaaleista. Olen oppinut minkä merkin vaatteet säilyttävät hyvin arvonsa ja saa myytyä kirpputoreilla eteenpäin hyvään hintaan. Nyt kiinnitänkin usein ulkona liikuessa huomiota muidenkin lasten vaatteisiin ja bongailen kivoja lastenvaatteita.Olen ihastunut suomalaisen Vimma-merkin lettikuosiin. Ostin tytölleni jo toiset lettilegginsit isommassa koossa. Myös suomalainen Papu-merkki tekee mielestäni kivoja legginsejä ja pipoja. Olen ihastellut myös suomalaisen Gugguu-merkin vaatteita, mutta hankkinut Gugguulta tyttärelleni vasta vain pipon. Ruotsalainen Mini Rodini tuntuu olevan suosiossa ympäri maailmaa. Itsekin olen kyseiseltä merkiltä löytänyt monta kivaa kuosia. Nämä kaikki merkit panostavat ekologisuuteen ja tuotteet valmistetaan pääosin luomupuuvillasta ja kierrätyskuidusta.
Varsinkin edellä mainittujen merkkien vaatteita selailen netistä. Tosin usein kun kyseiset merkit julkaisevat uusia mallistojaan, saa olla nopea, että saa omansa. Jotkut suosituimmat vaatteet myydään ihan hetkessä loppuun.


Lastenmerkkivaatteet tuntuvat toki melko hintavilta, varsinkin kun ottaa huomioon käyttöajan. Lapset kasvavat niin nopeasti, varsinkin vauvat. Mielestäni kuitenkin lastenvaatteissa kannattaa kiinnittää huomiota hyviin ja kestäviin materiaaleihin ja laatuun. Lisäksi useat merkkivaatteet säilyttävät hyvin arvonsa ja saa myytyä kirppiksillä hyvään hintaan eteenpäin. Joskus jotkut todella suositut tuotteet saattavat jopa nostaa arvoaan. Näin ajateltuna ei vaatteet olekaan niin kalliita loppujen lopuksi. Vaatteista täytyy vain raskia luopua, kun ne jäävät pieneksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti